top of page

FUTBOL INCLUSIU I COMUNITARI

La nostra història

El Futbol Club Darna neix a l'associació que porta el mateix nom. Des dels seus inicis, aquesta acull joves migrants sense referents familiars que arriben a la nostra comunitat amb l'esperança de poder-se construir un futur millor. Amb la intenció d'afavorir la seva inclusió i moguts per la seva passió pel futbol, ​​amb ells es crea al desembre de 2017 un equip de futbol 5, que competeix a la lliga del Consell Escolar de l'Esport de Barcelona (CEEB). A aquest projecte embrionari s'uneixen aviat un petit grup de joves estudiants d'INEFC que, de forma altruista, entrenen i dirigeixen l'equip. El resultat de l'experiència no pot ser més òptim. A l'acabar la temporada, els joves integrants de la mateixa decideixen continuar i realitzen una passa més fent la transició al futbol 11 federat.

 

Així, durant la temporada 2018-19, Darna manté el seu equip de futbol 5 amb nous joves que també volen formar part d'aquest  i s'inicia un nou camí amb l'equip de futbol 11. Aquest s'associa a un club de futbol del territori (Club Can Clota-Les Planes-Can Cervera), s'integra a l'equip C d' aquesta entitat esportiva i competeix a la lliga regional catalana.

​

Durant la temporada 2019-20, seguim ampliant els nostres dos equips, en les dues modalitats de futbol, ​​amb més joves de diferents procedències. Gràcies al suport incondicional dels nostres entrenadors i la inestimable ajuda d'algunes fundacions, hem creat el nostre propi Club de futbol 11 federat.

Els nostres pilars

Els nostres principis són els valors de la nostra Associació. Intentem que hi hagi la menor distància possible entre el que pensem, el que diem i el que fem. Per això, i de forma transversal, la nostra acció es fonamenta en els següents pilars:

​

Esport per a tothom

Esport accessible per a aquells col·lectius que, fruit de les desigualtats socials i econòmiques, no poden practicar-lo en entorns reglats. La inclusió social implica major igualtat en l'accés a l'esport.

 

Interculturalitat

Qualsevol procés real d'inclusió i cohesió social parteix d'un esforç per reconèixer a l'altre en la seva diversitat cultural. El diàleg, fruit de la convivència  entre grups culturalment diversos, genera un escenari, cultural i emocionalment, més ric.

 

Educació emocional i en valors a través de l'esport

La potencialitat de l'esport com a eina d'aprenentatge d'habilitats socioemocionals i valors que permetin una vida plena és enorme. El desenvolupament de competències per al benestar personal i social genera més cohesió social.

 

Equitat de gènere

A la nostra realitat quotidiana, un col·lectiu també exclòs històricament de la pràctica esportiva és el de les dones. Trencar estereotips, generar i oferir models on la dona adopti un paper diferent en tots els estaments de l'organització de qualsevol esport és necessari per a la construcció de societat més equitatives.

bottom of page